T 0226 - 352565  |  ma t/m vr  8:30-12:00 13:30-16:30

Corona maatregelen

Er is wereldwijd sprake van een pandemie van besmetting met het coronavirus. De essentie van de Nederlandse aanpak is om het virus maximaal te controleren waarbij kwetsbare groepen worden beschermd.

Wij zullen beperkt open gaan voor reguliere patiëntenzorg. Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Hebben wij een afspraak met u gemaakt, en mocht er in de komende tijd iets wijzigen in uw gezondheid en u op 1 van de volgende vragen ‘ja’ antwoorden dan verzoeken wij u om uw afspraak kosteloos te annuleren.
 1. Heeft u nu of in de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende symptonen die passen bij corona: Verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn. Hoesten, Verhoging of koorts , kortademigheid of benauwdheid, reuk- en of smaakverlies?
 2. Heeft u op dit moment een huisgenoot met koorts of benauwdheidsklachten?
 3. Heeft u nu corona of bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 4. Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona en heeft u de afgelopen 2 weken contact met hem/haar gehad terwijl hij/zij nog klachten had?
 5. Bent u in thuisisolatie (verplichte quarantaine) vanwege direct contact met iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld?
 6. Woont u in een verpleeghuis en instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?
 7. Bent u verder gezond en voelt u zich momenteel gezond?
 8. Ben u of een huisgenoot momenteel in afwachting van de testuitslag van een corona-test?
 9. Bent u in verplichte (thuis)quarantaine, of zou u dit moeten zijn? (vanwege contact met een iemand waarbij het coronavirus is vastgesteld of omdat u korter dan 10 dagen geleden bent teruggekeerd uit een land/regio met code oranje of rood waarvoor in Nederland (thuis)quarantaine geldt)

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijke bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij het betreden van de praktijk vragen uw handen te wassen met water en zeep of te desinfecteren met handalcohol. Wij verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. Wij proberen met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Nog wat extra aanwijzingen:
 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd.
 • Wacht u dan buiten even op ons? Of desnoods in de auto. Wij halen u. (eventueel geven wij een belletje dat u naar binnen mag)
 • Kom alleen naar uw afspraak, indien noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
 • Wij vragen u na uw behandeling de praktijk zo snel als mogelijk weer te verlaten. Voor een vervolgafspraak willen wij u vragen telefonisch contact met ons op te nemen of middels een e-mail ons te verzoeken contact met u op te nemen.

Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand nog niet schudden.
Voor een heel aantal behandelingen zullen wij u vragen voor de behandeling 1 minuut te laten spoelen (desinfectie van de mond)
In de behandelkamer houden wij ons aan de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken en hebben wij aanvullende hygiënemaatregelen genomen.

Toeslag voor extra maatregelen in verband met SARS-CoV-2

U kunt bij ons veilig terecht voor uw mondzorgbehandeling. Voor de extra maatregelen die wij nemen in verband met het SARS-CoV-2 virus brengen wij een toeslag van € 4,26 per patiënt in rekening. Als u een mondzorgverzekering heeft, wordt deze toeslag door uw ziektekostenverzekering in de meeste gevallen vergoed.
Deze tijdelijke regeling is in overleg met de brancheorganisaties en Nederlandse Zorgautoriteit in het leven geroepen ter compensatie van de fors toegenomen kosten ten gevolge van COVID-19. Wij hopen op uw begrip hiervoor.
Voor het maken of verzetten van een afspraak kunt u bellen met
0226 - 352565

Contactinformatie

Tandheelkundig Centrum Opmeer

Lindengracht 33
1716 DD Opmeer
T. 0226 - 352565
E. info@tandheelkundigcentrum.nl
WhatsApp. 06- 137 994 00

Over TCO

Tandheelkundig Centrum Opmeer is van oorsprong en nog steeds een plaats waar je terecht kunt voor goede tandheelkundige basiszorg, maar de tandheelkunde anno nu heeft veel meer te bieden dan vaak wordt gedacht.