T 0226 - 352565  |  ma t/m vr  8:30-12:00 13:30-16:00

Facings

Wat zijn facings?

Facings kunnen een oplossing bieden bij scheve tanden, verkleurde tanden, een afgebroken hoekje. Facings zijn een laagje van tandkleurig vulmateriaal van composiet of een schildje van porselein. De tandarts plakt het op de tand, hiermee wordt de vorm, kleur of textuur van een tand veranderd. Ook kunt u hiermee een spleetje opvullen, een afgebroken hoekje repareren en scheve tanden recht laten lijken. Maar een facing wordt ook estetisch gebruikt om een tand witter te maken.

Twee type facings

Beide type facings hebben hun eigen voordelen. Voor facings van composiet hoeft er minder aan de tand geslepen te worden. De kosten liggen over het algemeen ook lager dan bij porselein en plaatsing kan vaak in 1 zitting. Facings van porselein zijn minder gevoelig voor aanslag op het oppervlak, ze verkleuren niet en zien er daardoor vaak iets natuurlijker uit, door de gladde structuur vallen uw lippen er makkelijk overheen. Voor plaatsing van porseleinen facings zijn vaak 2 afspraken nodig.
Image

Twee type facings

Sinds kort bieden wij Non-Prep facings, dit zijn flinterdunne facings, ongeveer net zo dik als papier. Een groot voordeel van deze porseleinen facings is dat er niet aan de onderliggende tanden hoeft te worden geslepen. Deze oplossing biedt een prachtig resultaat zonder de eigen tanden aan te hoeven tasten.

Hoe lang gaan facings mee?

Facings gaan vijf tot 10 jaar mee, en in sommige gevallen ook langer. Echter verkleuren de facings sneller als u veel thee drinkt of rookt. Facings slijten als u nagels bijt of knarst met uw tanden. Beschadigde facings kunnen altijd worden gerepareerd of vervangen. Door deze behandeling beschadigt de tand zelf niet.

Hoe sterk zijn facings?

Met facings kunt u alles eten, maar u dient harde dingen zoals zuurtjes te vermijden. Ook het bijten op nagels of tandenknarsen, of uw tanden gebruiken als gereedschap zoals plakband of plastic scheuren kan facings bechadingen. Deze kunnen wel altijd worden gerepareerd zonder uw tand te beschadigen.

Hoe voelen facings aan?

Facings voelen aan alsof het uw eigen tanden zijn. Na plaatsing is het soms even wennen aan de nieuwe vorm en soms kan het praten in het begin wat lastig zijn. Als de vorm van de tanden erg is veranderd kunnen klanken soms wat vervormen. Na een paar dagen verdwijnt dit vanzelf.

Contactinformatie

Tandheelkundig Centrum Opmeer

Lindengracht 33
1716 DD Opmeer
T. 0226 - 352565
E. info@tandheelkundigcentrum.nl
WhatsApp. 06- 137 994 00

Over TCO

Tandheelkundig Centrum Opmeer is van oorsprong en nog steeds een plaats waar je terecht kunt voor goede tandheelkundige basiszorg, maar de tandheelkunde anno nu heeft veel meer te bieden dan vaak wordt gedacht.