T 0226 - 352565  |  ma t/m vr  8:30-12:00 13:30-16:00

Periodieke controle

Een periodieke controle

Bij Tandheelkundig Centrum Opmeer zijn wij van mening dat u met een goede mondhygiëne veel tandheelkundige problemen voorkomt. Daarom bestaat een periodieke controle bij onze praktijk uit twee onderdelen: een grondige reiniging van uw gebit en een gebitscontrole. Om u een duidelijk beeld te geven van wat er gedurende de controle gebeurt, hebben wij dit verdeeld in de afspraak bij de tandarts en de mondhygiënist.

Gebitsreiniging

Om problemen aan uw gebit en tandvlees te voorkomen, reinigt de behandelaar uw tanden en kiezen grondig. Zo wordt tijdens de gebitsreiniging aanslag, tandplak en tandsteen verwijderd. Na het reinigen en polijsten van uw gebit heeft de behandelaar een goed zicht op de status van het gebit en geeft de behandelaar u tips betreffende uw dagelijkse mondhygiëne om gebitsproblemen te voorkomen.

Controle

Tijdens de periodieke controle onderzoekt de tandarts of mondhygiëniste uw gebit en de status van uw tandvlees aan de hand van een DPSI meting. Ook neemt uw behandelaar samen met u uw algehele gezondheid door. Er wordt gekeken of u gaatjes heeft of dat er ontstekingen zijn die zo snel mogelijk behandeld moeten worden. Indien er een gebitsprobleem wordt gedetecteerd, kan deze behandeld worden tijdens een vervolgafspraak. Wanneer de tandarts een probleem tegenkomt dat hij zelf niet kan behandelen, wordt u doorgestuurd naar een tandheelkundig specialist in de omgeving.

Contactinformatie

Tandheelkundig Centrum Opmeer

Lindengracht 33
1716 DD Opmeer
T. 0226 - 352565
E. info@tandheelkundigcentrum.nl
WhatsApp. 06- 137 994 00

Over TCO

Tandheelkundig Centrum Opmeer is van oorsprong en nog steeds een plaats waar je terecht kunt voor goede tandheelkundige basiszorg, maar de tandheelkunde anno nu heeft veel meer te bieden dan vaak wordt gedacht.