T 0226 - 352565  |  ma t/m vr  8:30-12:00 13:30-16:00

Vaste beugel

Beugelinformatie

Er zijn verschillende soorten beugels. Een daarvan is de slotjesbeugel. Die zit aan je tanden vast. Ook wel brackets genoemd.

Hoe werkt een beugel?

Een beugel trekt of duwt je tanden en kiezen in de goede richting. Een beugel moet je regelmatig laten bijstellen. Dan blijft hij je tanden en kiezen de juiste kant op duwen.

Hoe lang moet je een beugel dragen?

Gemiddeld moet je twee tot drie jaar een beugel dragen. Dat is niet altijd dezelfde. In je hele beugelperiode heb je vaak verschillende beugels nodig.

Kun je met een beugel alles eten?

Helaas kun je met een beugel niet alles eten. Zo moet  je met je beugel in, dropjes, toffees en andere plakkerige dingen laten staan. Neem ook liever geen kauwgom. De resten ervan gaan op je beugel vastzitten en die krijg je er heel lastig vanaf. Wees ook voorzichtig met draadjesvlees en met cola of andere frisdrank. In de dranken zitten suikers. Die suikers veroorzaken tandplak. En door tandplak krijg je gaatjes. Met je beugel in je mond kun je tandplak lastig wegpoetsen.      

foto-beugel-ragers.jpg

Kun je met een beugel gewoon je tanden poetsen?

Je kunt gewoon je tanden poetsen. Het is zelfs belangrijk dat je extra veel aandacht besteedt aan het poetsen van je tanden, kiezen en je beugel. Het is bij sommige beugels wel moeilijker om het goed te doen. Naast het poetsen met een hand en/of elektrische tandenborstels, wordt ook een rager gebruikt om de tanden rondom de brackets goed schoon te krijgen.

beugel-ontkalking-op-tanden.jpg

Waarom is een goede mondhygiëne belangrijk?

Een goede mondhygiëne voorkomt gaatjes ofwel cariës. Tevens voorkom je dat er ontkalkingen ontstaan (witte vlekken) rondom de brackets. Niet geheel onbelangrijk, een orhodontische  behandeling verloopt voorspoediger bij goede mondhygiëne.

Vaak wordt er een tandpasta geadviseerd met hogere dosering fluoride (1400 PPM). Daarbij kan een mondspoeling als extra aanvulling gebruikt worden.

Een mondhygiënist kan jou tijdens de orthodontische behandeling begeleiden en advies geven.
vitissetje.jpg

Contactinformatie

Tandheelkundig Centrum Opmeer

Lindengracht 33
1716 DD Opmeer
T. 0226 - 352565
E. info@tandheelkundigcentrum.nl
WhatsApp. 06- 137 994 00

Over TCO

Tandheelkundig Centrum Opmeer is van oorsprong en nog steeds een plaats waar je terecht kunt voor goede tandheelkundige basiszorg, maar de tandheelkunde anno nu heeft veel meer te bieden dan vaak wordt gedacht.