T 0226 - 352565  |  ma t/m vr  8:30-12:00 13:30-16:00

Fluoride behandeling

Fluoride behandeling

Fluoride is een veilige en effectieve manier om cariës/gaatjes proberen te voorkomen. Fluoride maakt het glazuur van tanden namelijk harder en helpt zo om bescherming te bieden tegen bijvoorbeeld zuurstoten. Daarnaast kunnen beginnende gaatjes door goed te poetsen met fluoridetandpasta en door het gebruik van fluoride (aangebracht door de tandarts) herstellen. Fluoride zit in tandpasta’s, speciale mondspoelmiddelen en in speciaal door de tandarts aangebrachte fluoride-applicaties. Bij ons in de praktijk bieden wij een fluoride behandeling aan met een keuze tussen de 4 verschillende smaken: mint, karamel, kersen en meloen.

Internationaal wordt fluoride sterk aanbevolen om tandcariës te voorkomen. In de aanbevolen dosering treden geen bijwerkingen op.

Tanden poetsen met fluoridetandpasta

Vanaf het moment dat de eerste tanden doorbreken kan je beginnen met het poetsen van de tanden met een fluoridetandpasta. Tot het tweede jaar is één keer per dag poetsen voldoende. Vanaf het tweede jaar dienen de tanden twee keer per dag gepoetst te worden. Voor baby’s en kinderen tot vijf jaar is er speciale peuterpasta. Houd de volgende richtlijn aan:

  • 0 tot 2 jaar: één keer per dag poetsen met peutertandpasta (lager fluoride gehalte).
  • 2 tot 5 jaar: twee keer per dag poetsen met peutertandpasta (lager fluoride gehalte).
  • 5 tot 12 jaar: twee keer per dag poetsen met juniortandpasta (aangepast fluoride gehalte)
  • vanaf 12 jaar: twee keer per dag poetsen met tandpasta voor volwassenen.
Er bestaan ook tandpasta’s met een hoger fluorgehalte, deze zijn alleen te gebruiken op tandartsvoorschrift.
Voor zowel kinderen als volwassenen geldt dat een bolletje tandpasta (ter grootte van een erwt) op de tandenborstel voldoende is.

Contactinformatie

Tandheelkundig Centrum Opmeer

Lindengracht 33
1716 DD Opmeer
T. 0226 - 352565
E. info@tandheelkundigcentrum.nl
WhatsApp. 06- 137 994 00

Over TCO

Tandheelkundig Centrum Opmeer is van oorsprong en nog steeds een plaats waar je terecht kunt voor goede tandheelkundige basiszorg, maar de tandheelkunde anno nu heeft veel meer te bieden dan vaak wordt gedacht.