T 0226 - 352565  |  ma t/m vr  8:30-12:00 13:30-16:00

TwinBlock

TwinBlock

De beugel is ontwikkeld speciaal voor kinderen met een overbeet, de tanden van de bk staan te ver naar voren en/of de tanden van de onderkaak staan te ver naar achter.

De twin block is een uitneembare beugel die uit twee delen bestaat:
Image
  1. Een bovenbeugel met ankertjes ( van metaal om de kiezen heen voor bevestiging) en een boog voor de tanden langs (zie afbeelding)
  2. Een onderbeugel met ankertjes (op de tanden en kiezen voor bevestiging). De beugel moet wel altijd samen gedragen worden anders doet de beugel vrijwel niets (zie afbeelding)
Image
Hoe werkt de beugel:

De beugel dwingt het kind om op een andere manier dicht te bijten. Het kind voel dat het met de beugel in alleen nog maar naar voren kan dichtbijten. Omdat het kind midden in de groei zit, zullen de kaken gaan ‘vergroeien’ in deze nieuwe, goede stand. Doordat het bot zich aanpast aan de nieuwe situatie zie je het gezicht (het profiel) van het kind heel mooi veranderen. De kin ziet er minder ingevallen uit.

De twin block is dus niet zo zeer om de tanden recht te zetten, maar veel meer om de kaken te beïnvloeden waardoor de (overjet) overbeet verdwijnt.
Image
Ook kunnen de kaken breder gemaakt worden met deze beugel, waardoor alle tanden en kiezen beter in de kaak gaan passen. Smalle kaken geef namelijk scheefstand van het gebit en er is dan geen ruimte om de tanden recht te zetten.
Image
Om de het gebit na deze twin block fase helemaal netjes recht te krijgen zal deze beugel altijd gevolgd worden door een tweede fase . De tweede fase is altijd vaste apparatuur, brackets. Het ‘voorwerk’ is dan al gedaan door de twin block, waardoor vaak de 2e fase met brackets minder lang zal duren.

Samenvattend is de twin block nodig om ruimte te maken in het gebit en om de overbeet aan te passen zodat er daarna brackets geplaatst kunnen worden.

Contactinformatie

Tandheelkundig Centrum Opmeer

Lindengracht 33
1716 DD Opmeer
T. 0226 - 352565
E. info@tandheelkundigcentrum.nl
WhatsApp. 06- 137 994 00

Over TCO

Tandheelkundig Centrum Opmeer is van oorsprong en nog steeds een plaats waar je terecht kunt voor goede tandheelkundige basiszorg, maar de tandheelkunde anno nu heeft veel meer te bieden dan vaak wordt gedacht.