T 0226 - 352565  |  ma t/m vr  8:30-12:00 13:30-16:00

Implantaten reinigen

Wat is de beste manier om je implantaten te reinigen?


Het schoonmaken van je implantaten is niet hetzelfde als het schoonmaken van normale tanden. Dit heeft twee redenen. Ten eerste is het materiaal waar je implantaat van titanium. Ten tweede hechten implantaten zich anders in het bot en aan het tandvlees. De wortel van een normale tand zit vast aan het bot door middel van een parodontaal ligament. Dit zijn bindweefselvezels die de tanden in de tandkas houden.
Implantaten zijn gemaakt van titanium, wat als eigenschap heeft dat het van nature kan aanhechten aan het bot. Dit heet met een moeilijk woord osseointegratie. Dit heeft als nadeel dat de vezels van het tandvlees zicht niet aan de implantaat kunnen hechten. En dat heeft tot gevolg dat een implantaat vatbaarder is voor infecties dan een gewone tand of kies.

Tandplaque bestrijden is de eerste stap

Het reinigen van implantaten is uiteraard net zo belangrijk als het reinigen van de natuurlijke tanden, omdat beide afhankelijk zijn van gezond weefsel ter ondersteuning. Tandplaque moet ook bij een implantaat dagelijks verwijderd worden om infecties of erger te voorkomen.
De mondhygiënist gebruikt kunststof instrumenten voor het infectievrij houden van je implantaten. Daarnaast kan de mondhygiënist adviseren in wat het beste

Contactinformatie

Tandheelkundig Centrum Opmeer

Lindengracht 33
1716 DD Opmeer
T. 0226 - 352565
E. info@tandheelkundigcentrum.nl
WhatsApp. 06- 137 994 00

Over TCO

Tandheelkundig Centrum Opmeer is van oorsprong en nog steeds een plaats waar je terecht kunt voor goede tandheelkundige basiszorg, maar de tandheelkunde anno nu heeft veel meer te bieden dan vaak wordt gedacht.